Zo creëer jij de meest sfeervolle verlichting in je woonkamer

Sfeervolle verlichting kan een grote impact hebben op de uitstraling en sfeer van jouw interieur. En vooral wanneer de dagen kort zijn en de nachten lang, worden we helemaal blij van precies dat sfeervolle warme licht in huis. Hier zijn enkele manieren waarop jij die sfeervolle verlichting kunt creëren die van je huis een echt THUYS maakt:

  1. Gebruik dimbare lampen: Door het gebruik van dimbare lampen kun je de helderheid van de verlichting aanpassen, afhankelijk van de gelegenheid. Dit geeft je de mogelijkheid om de sfeer in een kamer te veranderen, van een heldere werkomgeving naar een intieme plek voor ontspanning.
  2. Gebruik lampen met warm licht: Lampen met warm licht zorgen voor een gezellige sfeer in de kamer. Ze geven een geelachtige gloed af, in tegenstelling tot koud wit licht, wat vaak wordt gebruikt in werkomgevingen.
  3. Gebruik accentverlichting: Met accentverlichting kun je bepaalde objecten of delen van een kamer benadrukken. Dit kan zijn door het gebruik van spots, wand- of tafellampen. Hierdoor kun je de aandacht vestigen op bepaalde kunstwerken of meubels in de kamer. 
  4. Gebruik kaarsen: Kaarsen zorgen voor een intieme en gezellige sfeer in een kamer. Ze kunnen worden gebruikt als hoofdverlichting of als aanvulling op andere verlichting. Wil je veilige kaarsen die bovendien altijd mooi blijven? Ga dan voor LED-kaarsen. Het LED-lampje heeft de vorm van een vlammetje en geeft een subtiele warme lichtflikkering, net als een echte kaars. Ideaal wanneer je kleine kinderen of huisdieren in huis hebt rondlopen. Ze zijn er in allerlei verschillende vormen en kleuren, wissel ze af naarmate de gelegenheid, het seizoen, of jouw stemming.
  5. Combineer met schemerlampen: Onderschat de sfeer die een schemerlamp met lampenkap kan geven aan je woonkamer niet. Elk type of kleur lampenkap geeft jouw interieur weer een heel andere uitstraling. Wil je helemaal voor unieke verlichting in je huis gaan? Laat je lampenkap dan op maat maken. Helemaal gepersonaliseerd voor jouw schemerlamp. Moeite met kiezen? Bij THUYS adviseren we je graag.
  6. Maak gebruik van natuurlijk licht: Natuurlijk licht kan een grote impact hebben op de sfeer in een kamer. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van daglicht door het openen van gordijnen en het plaatsen van spiegels.

Met deze tips kun je sfeervolle verlichting creëren in je huis en daarmee de sfeer en uitstraling van je huis verbeteren. Denk aan je verlichting als een designelement en experimenteer met verschillende combinaties van verlichting om die perfecte sfeer te creëren die van jouw huis een THUYS maakt.

Deel dit bericht

Meer
berichten